-
ضرورت مواجهه ی عقلانی با جنگ
چند کلمهای در حاشیهی غائلهی کربلای چهار
حالا که غائلهی کربلای چهار فروکش کرده، شاید وقتش باشد من هم بهعنوان یک پژوهشگر و علاقهمند حوزهی مطالعات جنگ نظرم را بگویم. من این جنس از مواجهه با تاریخ جنگ و نقد روایتهای آن و مسیری که ازجمله اخیراً دوست عزیزم آقای شیرعلینیا درپیش گرفته را نمیپسندم و به گمانم درنهایت مضرات این روش بیش از فواید احتمالیاش خواهد بود.
-
در فضیلت وقت نداشتن
در دوره دکتریام در اسکاتلند، استادی گفت که مشاهده شده بیشترین ناکامهای دکتری آنهایی نیستند که در جلسه دفاع تزشان رد میشود، بلکه آنهایی هستند که تزشان را
-
روحانیان دزفول و مسألهای به نامِ کُنسرت
مردم دزفول مثل مردم هر جای دیگر، به شادی و نشاط نیاز دارند، وقتی کسی کُنسرت را مجلس فسق میداند، باید بگوید چگونه میتوان شاد بود و شاد زیست.
-
دکتر محمود سریع القلم
عشق و حکمرانی آیا می شود این دو را باهم تلفیق کرد؟
شفافیتِ در قلب، با ارزش تر از شفافیتِ ناشی از بخشنامه است. امیر کبیر، ۴۵ ساله بود که به خاطر شفافیت به قتل رسید. جُرم او تلفیق عشق و حکمرانی بود. ۱۷۰ سال پیش، امیر کبیر، برای شکوفایی و پیشرفت کشور، ترک اختیار کرد. بی دلیل نیست که او به خاطر عشقی که به کشور داشت تنها با سه سال و سه ماه حکمرانی هم چنان با نامی نیک بر سر زبانهاست.
-
آیت الله هاشمی شاهرودی که بود و چه کرد؟
آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی پس از تحمل یک دوره بیماری ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیق دوشنبه در سن ۷۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
-
زندگی با ارواح
«رفتم گلستان شهدا سر قبر مسعود دیدم یک دختر خانم خوشگل چادری نشسته سر قبر! اول گفتم شاید آشنا باشد. سلام کردم گفتم شما با این شهید نسبتی دارید؟گفت بله نامزد شان هستم!! گفتم یعنی چی؟ ایشان که نامزد نداشت! گفت ما یک تعداد بسیجی هستیم که برای ارتباط روحی خودمان را به شهدا گره میزنیم!»
-
"جوادی آملی و پیشنهاد حماسه فردوسی!"
این روزها، عبارتی به نقل از آیهالله جوادی آملی، در فضاهای مجازی دست به دست میشود: "با گریه مشکل حل نمیشود؛ با حماسه حل میشود". یک عالم دینی نشسته در منظومه معارف فلسفی و کلامی خود، به شاهنامه فردوسی اشاره میکنند. ایشان قصد کردهاند فردوسی را چنان بخوانند که با سایر معارف دین سنتی سازگار افتد.
-
حوزه و دانشگاه
من هیچ وقت با پروژهی وحدت حوزه و دانش گاه موافق نبودهام. من معتقدم این کار نه شدنی است و نه پسندیده.
-
ورود به دولت هزار فامیل و تضمین آینده؟!!/یا رب اندر کنف سایه آن سرو بلند...
با دیدن تصویر داماد جدید حسن روحانی این چهره خیلی برایم آشنا آمد بعد از لحظه ای فکر کردن یادم آمد این فرد را در همان جلسه کذایی با حجت الاسلام قمی دیده ام که فردی گمنام بود که در این سلسه نشست ها شرکت می کرد ...
-
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر:
چگونه کارهای خود را اولویت بندی کنیم؟
امروز مقاله ای از دانشگاه هاروارد می خواندم که به نظرم بسیار ساده ولیکن در عین حال کاربردی آمد. این مقاله تلاش دارد که به این سوال ساده جواب دهد که وقتی چند کار مختلف داریم و زمانمان محدود است، چگونه بین این کارها اولویت بندی کنیم؟
-
دکتر سید مجید حسینی:
با هم برای عدالت بجنگیم
نمیشود جامعه را به دو کشور دارا و نادار تقسیم کرد اما هنوز اسم ان سرزمین را جامعه گذاشت
-
یادداشت حامد نوریان به مناسبت روز دانشجو:
استحاله جنبش دانشجویی و نفس های آخر
سال 76 و پیروزی سید محمد خاتمی را باید شروع سقوط آزاد جنبش دانشجویی در ایران دانست زیرا بخش پیشرو دانشجویان در این سال ها به طور مستقیم وارد بازی قدرت شدند و در عزل و نصب های سیاسی به صورت مستقیم دخالت نمودند امری که دقیقا برخلاف کشورهای توسعه یافته می باشد.
-
همه در وضعیّتِ عبور!
اصلاحطلبها در هوای عبور از خاتمی هستند، اعتدالیها میخواهند از روحانی بگذرند و اصولگرایان نیز سالهاست از ناطق و لاریجانی گذشتهاند و دارند از کسان دیگر نیز عبور میکنند.
-
مهاجران مسلمان در کانادا
سالانه نزدیک به ده هزار ایرانی کشور خود را به مقصد اقامت دائم در کانادا ترک میکنند. این میزان مهاجر در ده سال گذشته سبب شده است که ایران یکی از ده کشور مهاجرفرست به کانادا باشد. نکته مهم اینکه دلایل ایرانیان برای مهاجرت به کانادا با دلائل مهاجران نه کشور دیگر مهاجرفرست متفاوت است. اینها بخش بسیار کوچک اطلاعاتی است که کتاب «در تنگنای بیم و امید» به شما میدهد.
-
دانشگاه به شما آینده نمیدهد با کاغذ پاره مدرک خودتان را فریب ندهید
بگذارید اسم دکتر و مهندس پشت فامیلتان نباشد، اما عزت نفس داشته باشید، افسرده نشوید و به سمتی بروید که روزی مستقل و آزاد باشید
-
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
کار ما این روزها فقط پرسیدن سوال است
کار ما این روزها فقط پرسیدن سوال است؛ سوالات ساده بپرسیم؛ بپرسیم چطور در فاصله پنج کیلومتر می توان اوج فقر و گرسنگی و اوج سرمایه و امکانات را کنار هم دید؟
-
پُستهای پَست
در حدیث و روایت است که آخرین چیزی که از مومن جدا میشود، حب جاه است. انسان بطور طبیعی جاهطلب، قدرتطلب و ثروتاندوز است و قرآن نیز به این نکته اذعان دارد.
-
بستن کافی است، بازش کنید
ما تقریباً به اندازه یک شبکه اختصاصی در این کشور فوتبال از تلویزیون پخش میکنیم، اما درباره آنچه که سرنوشت یک سال کشور را تعیین میکند، به اندازه یک برنامه ثابت دائم، به اندازه یک سریال سیزده قسمتی هم برنامه تلویزیونی نداریم.
-
چرا نرخ دلار کاهش یافت؟
بعد از سقوط ازاد نرخ دلار از حدود ١٩ هزار تومان به بازه ۱۲ هزار تومان توام با نوسان های مقطعی، بانک مرکزی به صورت مستمر و هوشمندانه اقدام به مداخلات نقطه ای در بازار نقدی تهران می کرد و این امر بخش مهمی از ثبات و کاهش نسبی نرخ ارزدر بازار ازاد را در یک ماه گذشته توضیح می دهد.
-
باید به نقطه قبل از شصت و هشت برگشت
از هزار و سیصد و شصت و هشت، درست از موقعی که قرار بود توسعه پیدا کنیم ؛ آموزش، تبدیل به کالا شد ، بالاتر از ان انسانها تبدیل به کالای اموزشی شدند.
-
یک توئیت و چند پرسش!
آقای سعید کمالی دهقان خبرنگار ایرانی انگلیسی روزنامه گاردین به تازگی در توئیتی تاکید کرد که منبع "ناشناس" او درباره کمک مالی عربستان به شبکه ایران اینترناشنال جمال خاشقچی بوده و بعد از آن هم مدعی است که این قتل به علت انتشار همین اطلاعات اتفاق افتاده
-
همه صدای ضد تبعیض شویم
بیایید برگردیم به لحظاتی که رویاها با پول پیوند نخورده بود؛ لحظاتی که پشت رویاهایمان از آینده معنا بود
-
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر
پیشبینی انتخابات کنگره آمریکا: پیروزی دموکراتها در مجلس نمایندگان + پیروزی جمهوریخواهان در مجلس سنا
درحال حاضر هم رئیس جمهور آمریکا، هم اکثریت سناتورها و هم اکثریت نمایندگان همگی از حزب جمهوریخواه هستند! به همین دلیل رئیس جمهور توانسته است با آزادی عمل جولان دهد. در صورتی که اگر اکثریت هر یک از دو مجلس (و یا جفت آنها) دست حزب مخالف بود، آقای ترامپ با محدودیت های بیشتری روبرو می شد.
-
آن ور مرز عراقیها با چماق از ایرانیها استقبال میکردند!
دفعه قبل یعنی چند سال پیش که رفته بودم عراق، نوع برخوردها پنجاه-پنجاه بود. یعنی هم برخوردهای خوب دیدم و هم رفتارهایی که چندان مناسب نبودند. این بار هم به مدد تبلیغات چند ماهه اخیر در فضای مجازی با این پیش زمینه رفتم که اوضاع خراب و شکرآب است. با گارد بسیار بستهای وارد این کشور شدم و حتی پیش خودم فکر میکردم که آن ور مرز عراقیها با چوب و چماق منتظر ایستادهاند برای استقبال از ایرانیها! واقعا چنین تصوری داشتم!
-
رهایی از فقر در جامعه، چطور ممکن میشود؟
مکتوب حاضر، متن ویرایش و تلخیص شده «ایران» از سخنرانی دکتر سارا شریعتی است که در نشست «دام فقر؛ در جستوجوی راه رهایی» در محل دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران ارائه شد
-
دست از سر خمینی بردارید!
خوشت بیاید یا نه، نگارنده خود را خمینی چی می داند! به همین صراحت. تنها دلخوشی اش هم این است که در خمینی متوقف نمانده و الزامات سخنان و مواضع او را در بستر تاریخی و پیچش مصادیق فهم می کند و می داند خمینی مردی بود در مسیر "شدن" مثل ه رانسان دیگری .. تحول و تکامل لازمه ی زیست انسانی است و البته نکات دیگری که بماند برای وقت اش!
-
هوای یکدیگر را داشته باشیم
مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه آمریکا در دولت بیل کلینتون زمانی اعتراف کرد که تحریمها علیه عراق منجر به کشته شدن پانصد هزار کودک عراقی شد (گزارش مؤسسه ران پل). این اعتراف در کنار سایر بررسی تحریمهای اقتصاد علیه کشورها نشان میدهد تحریم در درجه اول و بیش از هر گروه دیگری، مردم و ضعیفترین مردم را تحت فشار قرار میدهد و به نابودی میکشاند.
-
محسن حسام مظاهری:
«حسینِ من» شخصیسازی اسطورههای مقدس در دینداری جدید
صورت های متکثر دینداری، حالا نه به تعداد جریانها و گفتمانهای مذهبی خرد و کلان، بلکه به عدد تکتک دینداران وجود دارد. به تعداد همه آنها، فهم از اسلام و تشیع و آموزههای دینی وجود دارد. اگر در گذشته، تنوع برداشت و فهم دینی نوعاً ناظر به جامعه نخبگان و روشنفکران بود ـ که به منابع و دانش دینی دسترسی داشتند ـ امروزه به مدد رسانههای جدید و شبکههای اجتماعی فراگیر، این امکان در اختیار همه دینداران قرار گرفته است.
-
اینستاگرام؛ فرصت یا تهدید؟!
البته کاملا مشخص است که بخش زیادی از محتوای اینستاگرام شوآف و تظاهر است و نباید ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه کرد و آدمها را نباید از روی عکسهایشان قضاوت کرد و آنها هیچ وقت از ناراحتیهایشان عکس نمیگیرند و..
-
نقش ها هستند و ماها نیستیم؟
سالها قبل ساعت سه صبح کنار ضریح حضرت معصومه صدای گریه ی مردی توجهم را جلب کرد. محمود احمدی نژاد بود. در همان زمان ریاست جمهوری اش تک و تنها. مناجات اش که تمام شد بهش گفتم بایستد که با او کار دارم. نمازی خواند و ایستادیم به گفتگو. از دردها برای او گفتم. از ظلم هایی که در دولت اش به مردم می رفت. از ریخت و پاشهایی که در سفرهای استانی اش می شد و ...