کد خبر: 2974
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴
image.jpeg

سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه می شود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است

رویکرد امروز این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک (сумалак)می گویند. طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.

در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود. سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده می شود.

سمنو مملو از فیبر است.  این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می شود. فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است.

Image result for ‫سمنک‬‎

 برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از :

-به کاهش وزن کمک می کند
-برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است

-جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد

-به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد

-در درمان سرطان کولون موثر است

-به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند

-حاوی مواد معدنی فسفر، کلسیم و پتاسیم است

-حاوی ویتامین های A، B و E است

-به درمان یبوست کمک می کند

-به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند

-سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

-باعث افزایش شیر مادران می شود

-بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند
برای دیابت ضرر ندارد ولی نباید زیاده روی کرد 


و اصولا انچه در خانه درست میشود مصرف کرد چون سمنوی بازاری و فله حاوی شکر هست که دردرست کردن به سمنواضافه میکنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

پربازدیدترین

آخرین اخبار

پربحث‌ترین