رویکرد امروز سید جمال ساداتیان تهیه کننده فیلم سینمایی «متری شیش و نیم»، نخستین فیلم نمایش داده شده در روز هشتم جشنواره مهمان اول برنامه هفت بود. ساداتیان درباره بهانه ساخت این فیلم گفت: سعید روستایی بعد از «ابد و یک روز» طرح این فیلم را نوشته بود و سراغ من آمد.
این تهیه کننده سینما درباره سختیهای پروژه «متری شیش و نیم» گفت: چون خیلی از اماکنی که باید فیلمبرداری کار در آنجا صورت میکرفت، نظامی و امنیتی بودند، مجبور شدیم بیشتر لوکیشنها را از صفر تا صد بسازیم. همین مسئله باعث شد پیش تولید طولانی و هزینه زیادی داشته باشیم.
او اضافه کرد: فیلمبرداری کار، کمی بیشتر از شرایط عادی و طی ۵ ماه و ۱ روز انجام شد. وسواسهای کارگردان باعث شد که پروژه زمان بیشتری نیاز داشته باشد؛ هیچکدام از معتادان فیلم هنرور نبودند و از میان کارتنخوابهای واقعی انتخاب شدند و بازی گرفتن از این افراد سختیهای خاص خود را داشت.
ساداتیان ادامه داد: سر وکله زدن با ۱۰ هزار و ۳۰۰ کارتنخواب و معتادی که در فیلم با آنها کار کردیم بسیار سخت بود. فقط پذیرایی این مجموعه را در نظر بگیرید و اینکه برخی از این افراد بهداشت را رعایت نمیکردند که مشکلاتی را در کار به وجود میآورد.
بیماری عوامل «متری شیش و نیم» بعد از فیلمبرداری
تهیه کننده فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» گفت: در لوکیشن بازداشتگاه که حدود ۳۰۰ نفر در محیط بسته و کوچک حضور داشتند، واقعا تحمل یک ساعت حضور هم سخت بود، چه برسد به حضور ده ساعته؛ علاقه و همکاری عوامل باعث شد بتوانیم این سکانسها را به بهترین شکل ضبط کنیم. وضعیت لوکیشن طوری بود که هنوز برخی از عوامل ما به واسطه شرایط خاص ضبط آن صحنهها بیمار شده بودند و هنوز تحت درمان هستند.
ساداتیان درباره حواشی این فیلم پرحاشیه هم گفت: متاسفانه هنوز نهادهای مختلف در کشور ما زبان سینما را نشناخته اند. بخشنامهها و زبان سینما هنوز یکی نیستند و کسانی که فیلم اجتماعی کار میکنند، درگیر ممیزی هستند و فیلمشان به برخی سازمانها برمیخورد! به نظرم مدیران نهادهای مختلف در کشور باید با زبان سینما آشنا شوند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد هزینههای بالای این پروژه توضیح داد: سال گذشته که پیش تولید را شروع کردیم، فضای اقتصادی باثباتتر بود. بعد از یک وقفه که تولید را پیگیری کردیم، تورم سرسامآوری به وجود آمد، یکباره همهچیز گران شد، هزینهها خیلی بالا رفت و زمان فیلمبرداری هم طولانی شد؛ ما برای «متری شیش و نیم»، دوونیم برابر استاندارد تولیدِ یک فیلم سینمایی هزینه کردیم؛ در هر حال این فیلم را ساختیم و به گیشه و بازگشت سرمایه امیدواریم.
جمال ساداتیان در پایان حضور خود درباره توجیه اقتصادیِ ساخت فیلم در کشورمان گفت: اگر امروز میخواستم این فیلم را بسازم قطعا بیشتر مطالعه میکردم و با توجه به قیمتها تردید میکردم. ظرفیت نمایشی در کشور ما کم است؛ ما باید در ایران ۱۰ هزار سالن نمایش داشته باشیم، اما ۴۰۰ سالن داریم که خیلی از اینها قدیمی و کوچک هستند.
او ادامه داد: اگر دسترسی را برای آحاد جامعه فراهم میکردیم که فیلم ببینند، میتوانستیم بیش از ۲ برابر آمار فروش فعلی، فروش داشته باشیم و بازگشت سرمایه راحتتر میشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان